›› Home ›› Over ons ›› Ontstaan

Over ons

Ontstaan

Dirk Vanhoeck had al heel snel de microbe van de kookkunst te pakken. Als kind van amper zes waren zijn bereidingen van vanillepudding een succes voor de hele buurt. Het lag geheel binnen de lijn van de verwachtingen dat Dirk een opleiding in de horeca zou volgen.

Hij studeerde af als kok aan het PIVA (Provinciaal Instituut Voeding Antwerpen) in 1982 en deed zijn eerste beroepservaringen op in diverse Antwerpse eethuizen en tavernes. Gedurende enkele jaren kon Dirk ook instaan voor de zaalbediening in een restaurant. Hij leerde de verschillende facetten van de horeca kennen.

Zijn carrière kreeg een eerste boost toen hij gevraagd werd als sous-chef in het befaamde restaurant ‘Het Tempeliershof’ in het idyllische Weert bij Bornem. Daar kon Dirk zich de gastronomische streekmenu’s eigen maken. Intussen was hij ook begonnen met wat voor hem de echte passie bleek te zijn: feestaannemingen. Aanvankelijk deed Dirk dit in bijberoep.

Toen de eigenaar van ‘Het Tempeliershof’ met pensioen ging, werd Dirk voorgesteld om de zaak verder te zetten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 1995 ging hij de uitdaging aan om voltijds zelfstandige traiteur te worden.

De volgende jaren kon hij zijn bedrijf verder uitbouwen, waardoor Traiteur Vanhoeck een begrip geworden is in Klein-Brabant en ver daarbuiten. Dirk heeft ook voortdurend gewerkt aan zijn reputatie als cateraar, zodat zijn kliënteel zich blijvend bewust weet van de juiste keuze voor elke feestaanneming. Traiteur Vanhoeck!Kalender

Netwerk

 

Nieuwsbrief